Våren kommer og for Alexander Kristoff ser det ut til at det blir en «ny vår» i dobbel forstand. Etter et par sesonger med magre resultater til ham å være, har han fått en flott start på sesongen i nytt lag og med nytt utstyr. Alexander gir uttrykk for at han trives i Intermarche-Wanty-Gobert. Både med lagkamerater og med utstyret – ny sykkel fra Cube, nye sko fra DMT og med Force som leverer hjelm og briller.

Sko, hjelm og briller

På sko, hjelm og brillefronten har Alexander en mengde modeller å velge i. DMT-skoene skal være lette, stive i sålen og gi effekt i tråkket. Ikke minst må de være superbehagelige på 7 timers treningsturer i varierende vær. Og de må selvfølgelig se bra ut! Kristoff har valgt DMT modellen SH1.

Av hjelmer fra Force ser det ut til at han har prøvd seg litt fram. Til forskjell fra Odd Christian Eiking som brukte Force Neo-hjelmen da han syklet i den røde ledertrøya i Vuelta Espana i 2021, er Kristoff observert med Force Lynx, Force Orca og Force Globe. Alex liker jo aerodynamiske produkter og de to sistnevnte er helt i hans gate.

På brillefronten ser det ut til at han – i likhet med mange av hans lagkamerater – har slått seg til ro med Force Ambient. Lette og veldig komfortable briller med grilamid ramme og antifog-behandlede UV 400 linser.

Hvor viktig er egentlig utstyret?

Med nytt lag følger nye sponsorer. Det betyr at man må tilpasse seg en ny hverdag på utstyrsfronten. Det diskuteres – proffene i mellom, hvem som har det beste utstyret, spesielt når det gjelder sykler. Ja, det er faktisk en snakkis i feltet. Det er bred enighet om at det i mange år har vært Specialized og Canyon som leverer de beste syklene. Men nå utfordres de etablerte av noen friske nykommere i form av for eksempel Cipollini og Factor.

På tilbehørsiden er det veldig mange aktører og et mangfold av varianter. Så nesten uansett hva Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og de andre får fra sine sponsorer, finner de alltid en modell som fungerer bra.