Hva er det med Østerrike som gjør landet så attraktivt for oss nordmenn? Østerrike er jo bare et fjelland akkurat som Norge? Likevel våger vi følgende påstand: på sykkelferie i Østerrike vil du oppleve forhold som skiller seg veldig fra det du finner her hjemme.

Hva er forskjellene?

Først og fremst naturen! Riktignok har ikke Østerrike de fjordnære fjellene. Til gjengjeld finner du fjell og natur som noen vil beskrive som det vakreste i verden. På sykkelferie i Østerrike vil du oppleve natur som gir minner for livet, fjellformasjoner som tar pusten fra deg, natur som er så vakker at du må klype deg i armen for å forsikre deg om at det er virkelighet.

Nesten uansett hvor du drar finner du dessuten en gemyttlig atmosfære som er positivt annerledes enn her hjemme. Folk er avslappet og vennlige. Omgivelsene er rene og velstelte og maten er velsmakende og tilberedt med kjærlighet til gjesten.

På sykkelferie i Østerrike kan du finne terreng for alle typer sykler. Duvende terreng med grønne åkere og blomsterenger, smale asfalterte veier nesten helt uten trafikk på kryss og tvers gjennom bondegårder og små landsbyer. I skogkledde åser er det mil på mil med skogsbilveier for gravel sykling og i de bratte fjellene kan du samle ubegrenset med høydemeter, ja flere tusen på en dag dersom du velger el-sykkel.
Med el-sykkel kommer du høyere og lengre. Selv eldre og utrente syklister kan få de samme fantastiske opplevelsene på sykkel som yngre og veltrente. Med tanke på stigningsprosenter og høydemetre er det kanskje ikke så rart at det nesten utelukkende tilbys el-sykler på utleiestasjoner.

Hva med skidestinasjonene?

For skidestinasjonene er satsingen på sykkel åpenbar. I likhet med norske skisteder som Trysil og Hafjell er det god business å tilrettelegge for sykling. I Saalbach for eksempel er omsetningen på sommeren nå bare 30% mindre enn på vinteren! Når vi vet hvordan det koker i Saalbach og på afterskisteder som Hinterhagalm på vinteren, forstår vi at sykkelsatsningen gir klingende mynt også på sommeren.
Enda en ting som skiller Østerrike fra Norge er at det er så rent og pent, både i by og bygd. Der det i Norge ligger søppel slengt rundt og hvor hager og offentlige grøntanlegg og veier ikke helt står i stil med nasjonens økonomi, er Østerrike så til de grader annerledes. Alt er velstelt! Hager, fortau, parker og til og med rundkjøringer ser ut til å være klippet med håndsaks. Det er helt strøkent over alt og det gir selvfølgelig sykkelferien i Østerrike enda en dimensjon.
Har du enda ikke vært på sykkelferie i Østerrike, kan vi anbefale det på det sterkeste!