For mange aktive landevei og terrengsyklister er tanken på å bruke en el-sykkel vanskelig. Man tenker kanskje at det er for gamlinger eller folk med et fysisk handicap. Men er det egentlig sånn?

I land som Østerrike og Sveits, hvor fjellene er høye og bakkene lange og bratte, finnes det nesten ikke en terrengsykkel å oppdrive for utleie som ikke har motor. Folk vil rett og slett ha en bedre opplevelse. Det får de på en el-sykkel som tar dem lengre og mer komfortabelt til målet.  Selv godt trente syklister har innsett at el-sykkel er å foretrekke om man vil ha bedre naturopplevelser.

Men hva med mer urbane sykler? Må det alltid være sånn at det ultimate målet for sykling er høy puls, høye wattverdier, slitne bein og en svett kropp? Selvfølgelig ikke. Også godt trente syklister vil ha glede av en urban el-sykkel. Da kan bilen byttes ut som transportmiddel til jobben og med el-sykkel kommer man uanstrengt og utvilt fram og tilbake. Så kan treningen på landevei eller terrengsykkelen fortsette som før.

En vanlig innvending kan være el-syklenes utforming og at sykkelgleden forsvinner med en blytung sykkel som også ser klumpete ut. Vår el-sykkelpartner Ampler Bikes har forstått denne problematikken og leverer el-sykler som gir akkurat den lekne følelsen du ønsker deg. En Ampler el-sykkel er lett og komfortabel og ikke minst viktig – den ser bra ut! Sjekk ut Ampler el-sykler på www.amplerbikes.com.

Er du usikker på hva du skal se etter når du skal kjøpe ny sykkel? Sitter det langt inne å skulle kjøpe på nett? Les «Kjøpe elsykkel på nett» hvor vi tar for oss noen grunnleggende fordeler og ulemper som vil gjøre valget ditt enklere.