Enhver HMS-ansvarlig er klar over fordelene ved mosjon og konsekvensene av høyt sykefravær. Fordeler med sykling er åpenbare. Å skape gode forutsetninger for å sykle til jobben gir god helse, sparer miljøet og er økonomisk gunstig.

I takt med økende drivstoffpriser øker folks fokus på alternative transportmuligheter. Også den stadig voksende bevisstheten omkring miljøvern og bærekraft påvirker folks prioritering av kjøretøy. Dessuten omreguleres bybildet for å stenge biler ute. Det gir plass til kollektivtrafikk, gående og for syklende blir veien til jobben tryggere.

I et helseperspektiv er økt bruk av sykkel nyttig både for syklisten og bedriften. I et nasjonaløkonomisk perspektiv sparer god helse bedrifter for millioner og landets økonomi spares for milliarder. Det er bokstavelig talt helse i hvert tråkk.

Det grønne skiftet innebærer mer enn å øke bompengeavgiften. Det kreves mer enn å tilrettelegge veier og bymiljøer for bruk av sykkel. For at flere skal velge sykkelen må folk finne en indre motivasjon til å legge om livsstilen. Det handler om å skape nye vaner og gode rutiner, la seg motivere av gode eksempler og ha redskapet for å gjøre forandringene.

Fordeler med sykling

Vanlige argumenter mot å sykle til jobben er dårlig vær, dårlig sykkel, mangel på dusjmuligheter, motbakker og motvind.
Været får vi ikke gjort så mye med, men vi kan hente inspirasjon og motivasjon fra tanken om at man sparer miljøet og lommeboka ved å sykle. Dessuten vil daglig sykling gi deg gode forutsetninger for å ta vare på helsa eller få en bedre helse. Med regelmessig mosjon følger mer energi – så det er mange fordeler med sykling.

Ved å bruke en elsykkel unngår du å komme svett på jobben men får likevel mosjon. Ja du kan faktisk velge selv hvor lette bakkene skal være. På en moderne elsykkel kan du justere assistansen fra motoren. Om du er blant de mange som går med tanker om å gjøre en transportøkonomisk forandring må du også velge riktig verktøy.

Alt for mange kjøper en sykkel de ikke føler seg vel på. En som det stadig oppstår problemer med og som derfor blir stående urørt i garasjen. Med en elsykkel fra Ampler vil du ikke bare få en god sykkelopplevelse på en ekstremt lett elsykkel. Du vil også oppleve en problemfri hverdag, fri for tekniske problemer.

Finn din indre drivkraft, kom deg ut på sykkelen du også!